Leasingbilguide: bilmodell och storlek

Drivlinan klar. Nu är det dags att sondera terrängen på vilka modeller som passar dina behov. Men här är det också läge att våga ifrågasätta gamla sanningar. Att välja en bil utifrån en resa man gör en gång per år är kanske inte rätta vägen att gå.

Välj bil utifrån din normala körning och försök att lägga mindre vikt vid extremfallen eller undantagsresorna. Vad behöver och prioriterar du och dina medresenärer till vardags? Måste fem vuxna få plats i bilen, ska bilbarnstolar och barnvagnar in? Behöver du dragkrok? Måste bagageutrymmet vara klassens största eller kan du komplettera med en takbox eller lasthållare bak på bilen? Och kommer bilen isåfall in i garaget eller carporten med dessa på?

Att köra runt med en onödigt stor bil sliter på både ekonomi och miljö. Skulle det sen dyka upp ett tillfälle när du måste flytta ett helt bohag, eller klara 70 mil nonstop, så kanske du istället hyr eller lånar en annan bil för just det tillfället - för pengarna du sparat in genom att välja en lagom stor bil för vardagen.

RING OSS!
08-501 122 00

GettyImages-483598043

Behöver du utrymme för bilbarnstolar?

GettyImages-892943846

Hur stort bagageutrymme behöver du?

GettyImages-1032804282

Kör du mest i stadstrafik eller på landsväg?