Pressmeddelanden

ALD Automotive är en av Sveriges och världens ledande aktörer inom billeasing och fleet management och vår långa erfarenhet gör oss till experter på området.

Vi bidrar gärna med vår kunskap om du vill veta hur vi ställer oss i en viss fråga eller behöver bakgrundskunskap om ämnen inom vårt område. Vi agerar snabbt för att du ska få den information du behöver.

Kontakta Sara Lindén, Manager Marketing & Communication, på telefon 08-501 122 88 eller sara.linden@aldautomotive.com.

02apr
2024

ALD Automotive och Northe i samarbete för att få fler att ställa om till elbilar

ALD Automotive och Northe i samarbete för att få fler att ställa om till elbilar

Genom innovativ teknik och starka partnerskap ger Northes plattform ALD Automotive möjligheten att erbjuda sina kunder en komplett lösning för eldrivna fordon där de utöver grundläggande tjänster även kan koppla ihop laddning i hemmet, på kontoret eller publikt samt på andra destinationer i en produkt. ALD Automotives kunder kommer genom detta partnerskap att på ett enkelt sätt kunna ladda sina bilar hemma och få ersättning för förbrukningen, samtidigt som de får tillgång till ett av marknadens bredaste publika nätverk i över 18 länder.

- "Vi ser att den största delen av nybilsförsäljningen av elbilar går till företagen. Det är vårt ansvar att möjliggöra vår teknik för så många som möjligt för att ytterligare höja takten. Vårt samarbete med ALD Automotive är ytterligare ett steg i rätt riktning där en stor spelare visar framfötterna genom att jobba med ett nischat bolag som oss för att ta fram det bästa möjliga för sina kunder.", säger David Fauné, vd på Northe.

Northes plattform ger information i realtid gällande kostnader per elbil och medarbetare som möjliggör välgrundad beslutsfattning för företag med eldrivna fordonsflottor utan att behöva lägga timmar på uträkningar och administration. Idag är elbilsförare ofta beroende av olika kort eller appar för att betala för publik laddning. Genom att samarbeta med laddoperatörerna gör Northe publik laddning enkelt för användaren. Eftersom förarna även kan koppla upp befintlig hemmaladdare eller köpa en genom Northe så räknar systemet även ut ersättning för respektive förare så att även laddning i hemmet ersätts.

- ”Att köra en elbil ska vara enkelt och att betala för laddning måste vara smidigt. Genom vårt samarbete med Northe kan vi erbjuda våra kunder ett sömlöst och enkelt sätt att betala för sin laddning, oavsett om det är hemma, på kontoret eller vid publika laddstationer. Allt i en enda app eller laddbricka. För våra fleet managers blir administrationen utan krångel eftersom all information hamnar på en tydlig faktura och vi ersätter förarna för laddning hemma om vi kommit överens om det. Med ett heltäckande nätverk av publika laddare i Sverige och utomlands ser jag fram emot att köra min bil till Frankrike under semestern eftersom jag vet att laddningen tack vare Northe inte kommer vara ett problem”, säger Frank Alofs, Country Managing Director på ALD Automotive.

Partnerskapet innebär att ALD Automotives kunder enklare än någonsin kan leasa, ladda och administrera en elektrisk fordonsflotta.

Om ALD Automotive
ALD Automotive är en del av Ayvens, den ledande globala aktören inom hållbar mobilitet med löftet att ge livet bättre flow. Vi har förbättrat mobilitet under decennier genom att erbjuda fullserviceleasing, flexibla prenumerationstjänser, fleet managmenet och multi-mobilitylösningar till stora, medelstora och små företag samt privatpersoner. Med 14 600 anställda I 42 länder, 3,4 miljoner fordon och världens största elbilsflotta utnyttjar vi vår unika position för att leda vägen mot nollutsläpp och vara spjutspetsen av den digitala omställningen av mobilitetsbranschen. (Företaget är noterat på avdelning A i Euronext Paris (ISIN:FR0013258662; Ticker: ALD). Societe Generale är Ayvens majoritetsägare.

Om Northe
Northe grundades i Sverige 2020 av David Fauné, Tamas Hess och Stefano De Colli. Northe erbjuder en ledande digital helhetslösning för administration av elbilsladdning. Företag kan samla all laddning på en plats, få full förståelse för hur fordonsflottan laddas, kostnad per fordon och enskilda förares förbrukning. Föraren laddar enkelt sin bil hemma eller publikt med Northe och behöver inte använda sig av olika lösningar eller hantera utlägg. För mer information, besök www.northecharge.com

RING OSS!
08-501 122 00