Pressmeddelanden

ALD Automotive är en av Sveriges och världens ledande aktörer inom billeasing och fleet management och vår långa erfarenhet gör oss till experter på området.

Vi bidrar gärna med vår kunskap om du vill veta hur vi ställer oss i en viss fråga eller behöver bakgrundskunskap om ämnen inom vårt område. Vi agerar snabbt för att du ska få den information du behöver.

Kontakta Sara Lindén, Manager Marketing & Communication, på telefon 08-501 122 88 eller sara.linden@aldautomotive.com.

16okt
2023

ALD Automotive I LeasePlan lanserar ett nytt globalt gemensamt varumärke

ALD Automotive I LeasePlan lanserar ett nytt globalt gemensamt varumärke

ALD Automotive I LeasePlan introducerar i dag Ayvens – det nya globala varumärket, som förenar båda företagen under en gemensam identitet. Det nya varumärket representerar ytterligare en strategisk milstolpe i företagets utveckling, efter att i september 2023 ha lanserat en strategisk utvecklingsplan för de kommande tre åren.  

Genom att förena bådas styrkor och kompetenser såg företaget en möjlighet att omdefiniera mobiliteten för en bättre framtid. Det nya varumärket stödjer det gemensamma syftet genom att definiera företagets unika position på marknaden och belysa vad som utmärker det tillsammans med vilket värde det ger kunder i alla segment. Det nya varumärkeslöftet är att ge livet bättre flow genom att leverera mobilitet som är enklare, smartare och hållbar.  

Den sammanslagna koncernen Ayvens är positionerad för att bli världsledande inom mobilitet. Med världens största elfordonspark som del av en total flotta på 3,4 miljoner fordon över hela världen, siktar företaget på att leda vägen mot nollutsläpp och fortsätta att forma industrins digitala omställning. 

Det nya gemensamma varumärket skapar en stark identitet för två välkända spelare på marknaden genom:  

Ett nytt namn och en symbol

A blue and black logo

Description automatically generated 

Ayvens är ett minnesvärt och enkelt namn, som visar vägen framåt. Det åtföljs av en symbol som representerar arvet från två företag som förenas i ett team, strävar mot ett gemensamt mål med en stark, stabil grund och en flytande uppåtsträvande form som symboliserar framsteg och dynamik.  

Namnet stöds av den globalt välkända majoritetsägaren, Societe Generale.

En ny grafisk identitet 

Den grafiska identiteten uttrycker energi genom ett inbjudande, modernt typsnitt, tillsammans med livfulla unika färger som hämtat sin inspiration i den naturliga omgivningen och skapade för att sticka ut på marknaden.  
Det glädjefyllda och dynamiska bildspråket fångar kärnan av mobilitet genom att illustrera fina ögonblick från vardagen.  
Varumärket är designat för att smidigt integreras i människors liv och bli en värdefull del av dem.  

En ny tagline 

Better with every move fångar företagets mission att leverera “bättre” mobilitet genom ständig utveckling för kunder, för företag och för planeten.   

A person driving a car

Description automatically generated 

ALD Automotive | LeasePlan anlitade Dragon Rouge, en global designbyrå, för att skapa ett varumärke för att ompositionera de tidigare sammanslagna företagen, bortom leasinglandskapet, som en ny ledare för bättre mobilitet. 

Det nya varumärket kommer under 2024 lanseras i de 44 länder som ALD Automotive | LeasePlan finns representerat i, vilket ger den största geografiska täckningen på marknaden. Varumärket kommer att användas för alla kundsegment (stora och små företag samt privatpersoner) och i alla kanaler och kontaktytor, i synnerhet i företagets växande digitala ekosystem. I Sverige kommer det nya varumärket att lanseras under Q4 2024.  

“Varje dag är en möjlighet att göra bättre, och vi har alla en roll att spela. Genom att slå oss samman, är vårt företag redo att visa vägen mot storskalig hållbar mobilitet, tack vare vår storlek, täckning, specialistkompetens och engagemang i innovation”, bekräftar Tim Albertsen, Chief Executive Officer hos Ayvens, tidigare ALD Automotive | LeasePlan. “Som en betydande spelare på marknaden kommer vi att nyttja vår ledande position för att forma framtiden inom mobilitet och nå högsta klass. Vårt nya varumärke kommer inte bara att låta våra 15 700 medarbetare dela en ny gemensam identitet utan det återspeglar också hur vi förändras för att möta våra kunders behov av större valfrihet och värde och kommer att hjälpa oss öka medvetenheten på marknaden och hos kunder, liksom att attrahera talanger världen över.”  

Upptäck vår nya hemsida och video: ayvens.com  

Two children sitting on a car

Description automatically generated 

Om 
ALD Automotive | LeasePlan 

ALD Automotive | LeasePlan är en global ledare inom hållbar mobilitet som levererar fullservice-leasing, flexibla prenumerationstjänster, fordonsadministration och multi-mobility-lösningar till kunder bestående av stora och små företag, tjänstemän och privatpersoner. Med närvaro i 44 länder drar ALD Automotive | LeasePlan nytta av sin unika position för att leda vägen mot nollutsläpp och fortsätta forma den digitala omställningen mot storskaligt användande av hållbar mobilitet.  

Med 15,700 medarbetare globalt hanterar ALD Automotive | LeasePlan 3,4 miljoner fordon (vid slutet av juni 2023).   
ALD, vars majoritetsägare är Societe General är noterat på Compartment A på Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). 

Presskontakt 

Sara Lindén 
Manager Marketing & Communication  
Tel.: +46 (0)8 501 122 88 
sara.linden@aldautomotive.com  

RING OSS!
08-501 122 00