Nyheter, artiklar och tips

30januari 2024

Tjänstebilsbarometern 2023: Volvo i topp bland tjänstebilar och el- & hybridfordonens uppgång gynnar klimatmålen

Tjänstebilsbarometern 2023: Volvo i topp bland tjänstebilar och el- & hybridfordonens uppgång gynnar klimatmålen

Årets resultat visar att märket Volvo dominerar valet bland tjänstebilar, där 31% av förarna kör en Volvo. Volkswagen ligger på en andraplats med 17%, följt av BMW som utgör 14% av tjänstebilsflottan. Det är värt att notera att BMW, tillsammans med Lexus, toppar listan av de mest nöjda tjänstebilsförarna när LeasePlan har undersökt förarnas betygsättning av bilinnehavets helhetsupplevelse.

Ökningen av populariteten för el- och hybridbilar indikerar en positiv utveckling mot våra chanser att uppnå Sveriges klimatmål. Detta bekräftar Frank Alofs, vd för ALD Automotive | LeasePlan Sverige, i en kommentar om årets barometerresultat:

"Det är väldigt positivt att fler väljer eldrivna bilar trots att incitamentet med klimatbonus togs bort över en natt i slutet av 2022. För att nå Sveriges klimatmål om nettonollutsläpp 2045 så behöver gemene man göra kloka val – även när det gäller tjänstebilen," konstaterar Frank Alofs. "Vi har satt ett ännu tuffare krav på oss själva genom vårt mål om en fossiloberoende fordonsflotta redan 2030 och vi är på god väg dit."

Upptäck fler insikter och detaljer om årets undersökning genom att läsa det fullständiga pressmeddelandet på LeasePlans hemsida.

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.