Nyheter, artiklar och tips

22februari 2022

Packa bilen säkert inför vinterresan

Packa bilen säkert inför vinterresan

Sportloven i Sverige är redan i full gång och pågår fram till och med första veckan i mars. Ska du ut och resa vill vi påminna om vikten av att packa din bil på rätt sätt. Med tjocka ytterkläder, hjälmar, skridskor, skidor och pjäxor är det lätt att bilen blir mer packad än vanligt under vinterresan. En felpackad eller överlastad bil kan innebära en trafikfara och bli ostabil på vägen, därför är det viktigt att du packar din bil korrekt.

Så packar du i bilen
Placera din packning tätt intill baksätets ryggstöd och längs bagageutrymmets sidor med den tyngsta lasten underst och i mitten. Lasta ingenting tungt ovanför ryggstödet, då detta riskerar att fara framåt vid kraftig inbromsing. (Använd lastnät om du har detta i bilen) Se även till att packa allt bagage så tätt som möjligt för att undvika att tungt bagage tippar vid kurvor eller inbromsning och försvårar din körning.

Så packar du i takboxen
Reser du med takbox är det viktigt att se till att inget ligger löst inuti boxen. Skulle du behöver göra en kraftig inbromsning innebär det att en oförankrad last kan komma i rörelse och inte bara skada boxen men även den övriga lasten. Placerar du skidor i din takbox finns särskilda hållare som fäster dem inne i boxen,  alternativt så kan du surra fast dem med rep eller snöre.

Tänk även på att lasta dina tunga packning i bilen, och inte i takboxen. Lastar du för tungt ovanpå bilen förändrar du fordonets köregenskaper eftersom du höjer bilens tyngdpunkt.

Kör försktigt, håll avstånd och njut av vintern!

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.