Nyheter, artiklar och tips

11mars 2019

Bli inte stående i kylan!

Bli inte stående i kylan!

Enligt SOS International ökar antalet utryckningar och bilbärgningar med 30% kring sportlovsveckorna. Majoriteten av bilisterna behöver hjälp vid rastplatser som restauranger eller bensinstationer efter en kaffe- eller matpaus, då bilbatteriet laddat ur efter ett stopp i låg temperatur.

Att få igång ett urladdat batteri kan dock ofta lösas av bilisterna själva genom så kallad starthjälp. Med startkablar har man en bra försäkring för att få igång en bil med ett dött batteri, det enda man behöver är en annan bil med ett laddat batteri. Då undviker du att bli stående i kylan och sparar tid genom att slippa anlita en bärgare.

Så förbereder du dig
Ibland är samtalet till bilbärgningen oundvikligt, som vid dikeskörningar, men är du väl förberedd kan du ta dig ur en oplanerad situation på egen hand. Följ listan nedan för se till att bilen är utrustad med det allra nödvändigaste.

  • Ta med startkablar - i bilens instruktionsbok står det hur de ska användas, följ anvisningarna.
  • Parkera inte bilen utomhus en hel vecka, då den lätt fryser till. Använd motorvärmare eller parkera i ett garage om möjligt.
  • Kör gärna en/ett par längre turer, inte bara kortare för att handla eller åka till skidbacken.
  • Se till att bilen är ordentligt utrustad före avfärd med bland annat varningstriangel, reflexväst, snöskyffel, bogserlina förutom startkablarna.
  • Om du behöver hjälp kan du som befintlig ALD-kund ringa ALD Assistans som går att nå dygnet runt på 08 – 501 123 30.

 

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.