Nyheter, artiklar och tips

17april 2019

Succéeventet Sustainable Mobility - läs allt om dagen här

Succéeventet Sustainable Mobility - läs allt om dagen här

Den 5 april anordnade ALD Automotive tillsammans med NF Fleet seminariedagen Sustainable Mobility där besökare med ansvar för eller insyn i vagnparksutformningen på ens arbetsplats under en heldag fick möjlighet att träffa och lyssna på flera experter inom mobilitet och hållbarhet. Närmare 300 stolar var fyllda och i vår uppföljningsenkät, med otroligt fin svarsfrekvens, har vi fått fantastiska omdömen - t.ex. svarar alla att de skulle rekommendera en kollega att besöka vårt event Sustainable Mobiltiy. Var du inte där hoppas vi på att få träffa dig nästa gång!

Att skapa en grönare planet och en mer hållbar mobilitet är något vi alla både ansvarar och mår bättre av, därför vill vi gärna dela med oss av kunskapen från dagen med talarnas egna presentationer samt deras filmade framträdanden.

Hur programmet såg ut för dagen hittar du här och vill du gå till vår YouTube-kanal med en spellista där alla framträdanden ligger samlade klickar du här.

Har du några frågor om materialet, vill veta mer om dagen eller ert företags bilinnehav i övrigt, tveka inte att kontakta oss via kontaktformuläret till höger eller ring oss på 08-501 122 60.

 

Mattias Bergman, VD BIL Sweden
BIL Sweden är den svenska branschorganisationen för tillverkare och importörer av personbilar, lastbilar och bussar. För BIL Sweden är bilen en självklar del av det hållbara samhället där klimat, miljö, säkerhet, mobilitet, utveckling och tillväxt står i centrum.

Vilka fordonsframsteg kan vi se resultat av i samhället? Vilka är megatrenderna och närmar vi oss "tipping point" för elbilar regionalt? (Ja!)
Ladda ned Mattias presentation
Se Mattias framträdande

 

Andreas Bruzelius,  Key Account Manager eMobility E.ON
Andreas arbetar med laddlösningar på E.ON och vet vad svenska företag och familjer behöver och kräver. När vi andra undrar om hur den optimala laddinfrastrukturen ser ut och vilka typer av laddplatser som behövs har Andreas en lösning.

Vad bör man som företag tänka på i omställning till en laddbar bilpark? (Elbolagets perspektiv)
Ladda ned Andreas presentation
Se Andreas framträdande

 

Kristian Elvefors, VD Volvo Car Sverige
Kristian har genom sin yrkesverksamma period hunnit skaffa sig en bred erfarenhet av bilindustrin och har ett stort affärskunnande. Han är utbildad civilekonom och har tidigare bland annat varit ansvarig för affärsutveckling på Hertz, VD på Sunfleet och drivit konsultbolag inom strategi och affärsutveckling.

Vart är Volvo på väg och vad kan de erbjuda marknaden de närmaste åren? Samt en stor pressnyhet! (Fritt fram att tanka med HVO 100).
Ladda ned Kristians presentation
Se Kristians framträdande

 

Sten Forsberg, chef Volkswagen Personbilar Sverige
Sten är civilekonomen med hela yrkeslivet inom bilbranschen. Efter att de senaste drygt tio åren ha basat över Volkswagens personbilar vet han både vad som efterfrågas och vad som kan erbjudas samt hur dessa bäst förenas.

Var står Volkswagen idag och vart är de på väg? Vilken bil är mest klimateffektiv och vad kan vi förvänta oss i framtiden?
Ladda ned Stens presentation
Se Stens framträdande

 

Karin Olander, fordonsreporter Dagens Industri
Karin är den välrenommerade fordonsreportern som varit en tung röst inom motormedia de senaste tjugo åren. Hon nämner själv att hon är mycket intresserad av framtidens bilar, med bland annat självkörande bilar och framtidens olika drivmedel.

Vad går fordonsindustrin igenom och vad är det som påverkar tillgång och efterfrågan? Vad har Brexit för betydelse för oss och är självkörande bilar nästa steg?
Ladda ned Karins presentation
Se Karins framträdande

 

Stéphane Renie, Head of Corporate Social Responsibility, ALD Automotive International
Med en gedigen bakgrund inom bilbranschen har Stéphane en bred erfarenhet och övergripande förståelse för vad vår industri påverkar och kan påverka. Som Head of CSR skapar och stärker Stéphane ALD Automotives strategier för att främja en hållbar och långsiktig tillväxt för såväl människan, miljön och företaget.

Hur kan en av världens största billeasingaktörer vara med och bidra till en hållbar framtid?
Ladda ned Stéphanes presentation
Se Stéphanes framträdande

 

Mikael Stjerna, reporter med tjänstebilsfokus, Teknikens Värld
Mikael Stjerna är den prisbelönte motorjournalisten som de senaste 30 åren bevakat det mesta inom mobilitet. Med sin lättsamma framtoning och expertis inom bilar och bilism vet Mikael exakt vad du ska tänka på när det är dags för bilköp och hur komplexa funktioner förklaras enkelt.

Finns det några särskilda bilar att hålla extra koll på och vad bör man tänka på i valet och kvalet mellan elbilar?
Ladda ned Mikaels presentation
Se Mikaels framträdande

 

Eva Sunnerstedt, Enhetschef Miljöförvaltningen, Stockholms Stad
Enhetschef på Miljöförvaltningen och den medarbetare på enheten som har längst erfarenhet av miljöbilar. Eva håller i Stockholm Stads elbilssatsningar och är expert på teknikupphandlingar samt en ofta anlitad talare.

Vad bör man som företag tänka på i omställning till en laddbar bilpark? (Kundens perspektiv)
Ladda ned Evas presentation
Se Evas framträdande

 

Fredrik Svensson,  Ansvarig Vägtransporter, fordonsgas & vätgas, Energigas Sverige
Energigas Sverige är branschorganisationen för aktörer inom biogas, fordonsgas, gasol, naturgas och vätgas. Gas kan vara det absolut renaste drivmedelsalternativet, men representerar ändå en relativt liten del av den totala drivmedelsmixen. Inom gaskategorin finns det också många olika sorter som alla lämpar sig för olika områden. Detta kan Fredrik allt om.

Hur långt kan man köra en bil på en påse matavfall (4 km!) och varför är biogasen både modern och samhällsnyttig?
Ladda ned Fredriks presentation
Se Fredriks framträdande

 

Ebba Tamm, Produkt- och miljöspecialist, SPBI
Ebba har utöver sin civilingenjörsexamen i kemiteknik ett långt förflutet inom drivmedelsbranschen. På SPBI arbetar Ebba med produkttekniska, miljö- och lagstiftningsfrågor kring biodrivmedel och petroleumprodukter, både på nationell och EU-nivå. Att bedöma effekter av en ny lagstiftning och vad de skulle betyda vid genomförande utgör en stor del av hennes arbete, men hon intresseras även av teknikutveckling inom biodrivmedel och fordonsindustrin.

Varför ska man tänka på förbrukningen och så fungerar reduktionsplikten.
Ladda ned Ebbas presentation
Se Ebbas framträdande

 

Stefan Tokics, Pricing Manager, ALD Automotive Sverige
Stefan har arbetat på ALD Automotive i över 15 år och kan allt om vilka faktorer som påverkar ett fordons prissättning och värdeutveckling. I takt med att tekniker utvecklas, bilpolicys utmanas och nya skatte- och mätsystem lanseras har Stefan full koll på hur dessa samspelar för att kunna göra en korrekt prissättning på nya bilmodeller som håller över tid.

Vad innebär WLTP och vilka konsekvenser får övergången till en ny testkörcykel?
Ladda ned Stefans presentation
Se Stefans framträdande

 

Johan Åberg, Sales Manager, ALD Automotive Sverige
Johan har en gedigen bakgrund inom bilbranschen och är lika analytiskt lagd som han är mån om att varje kund ska ha rätt fordonsflotta utifrån deras behov och förutsättningar – med fokus på rätt drivlina och till rätt pris.

Vilka är hörnpelarna i hur ett företag bör utforma sin bilpolicy?
Ladda ned Johans presentation
Se Johans framträdande

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.