Nyheter, artiklar och tips

16maj 2019

Vi firar 20 år i Sverige!

Vi firar 20 år i Sverige!

Den 18 maj 1999 skrevs vårt första leasingkontrakt, på en Chrysler Voyager, vilket gör att vi denna helg firar 20 år i Sverige.

Under vår tid i leasingbranschen har mycket förändrats, säger vår Commercial Director Per Löfgren som har varit med ALD Automotive Sverige sen start. En av de stora skillnaderna är att en typisk tjänstebil för 20 år sedan var en bensindriven, relativt stor kombi. Nu är det allt oftare en mellanklassbil - fortfarande kombi - men en laddhybrid.

Det förutspås även i bilbranschen att det kommer hända mer de kommande tio åren än det gjort de senaste 50. Laddhybrider var inget som fanns att leasa för 20 år sen, utan den första hybridmodellen från Toyota hade precis presenterats. Mellan då och nu har vi också gått igenom Etanolhypen och det stora skiftet till diesel. Sverige var sist i Europa att haka på diesel, men när vi väl gjorde det gick det fort. Nu väntar vi på elbilsgenombrottet och de helt uppkopplade bilarna, forsätter Per.  Från att tidigare ha prioriterat mobiltelefonen och utrustat bilarna med telefonhållare och mikrofoner sköts all kommunikation idag trådlöst och med röststyrning. Bilarna är också uppkopplade och vi kan ta reda på var våra bilar är parkerade och hur de "mår".

Trots en bransch i ständig förändring står vi 20 år senare fast vid att vi sätter kunderna och deras nöjdhet i första rummet och det kommer vi fortsätta att göra. Idag är vi störst i Sverige på operationell leasing och vår ambition är att fortsätta vara kundernas självklara val och förarnas partner på vägen med branschens bredaste kunskap.

ALD Automotive i Sverige har hela tiden anpassat verksamheten och tagit nya steg för att följa, men också leda, utvecklingen. Jag tror också att det är den största anledningen till att vi fortsatt är framgångsrika tillsammans med våra kunder, leverantörer och medarbetare, säger Per.

Med mer eldrivna alternativ gör den svenska energimixen också ett rejält avtryck i minskade utsläpp. Nya skattefördelar och ett ökat miljöfokus har under det senaste året givit laddbara bilar en marknadsandel på nästan 20%. Möjligheterna för ett bättre samhälle, både vad det gäller miljö och för att få ny teknik att hjälpa oss med säkra och effektiva transporter har aldrig varit större.

De kommande tjugo åren kommer garanterat att bli händelserika!

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.