Nyheter, artiklar och tips

26februari 2020

Personalbil – värdeskaparen för både arbetsgivare och anställd

Personalbil – värdeskaparen för både arbetsgivare och anställd

Enkelt, flexibelt och förmånligt

Att ge anställda möjlighet att beställa en personalbil är ett enkelt sätt att bli en mer attraktiv arbetsgivare.  Dessutom är det helt kostnadsneutralt för företaget. Med ALD Personalbil tar dina medarbetare del av våra förmånliga avtal och kan spara stora pengar redan på inköpspriset – utan att behöva lägga kontantinsats på bilen. I månadskostnaden ingår också service/underhåll, försäkring och däck.

 

“Vi är märkes- och modelloberoende – välj mellan samtliga tillgängliga modeller på den svenska marknaden”

 

Fördelar för föraren

Med en personalbil får du som förare möjlighet till ett förmånligt, tryggt och komplett bilinnehav. Din arbetsgivare leasar bilen via oss på en operationell leasing, vilket innebär att vi garanterar bilens restvärde vid avtalets slut, samt att service/underhåll, försäkring och däck ingår i den fasta månadskostnaden. Det gör att du som förare redan vid beställningstillfället vet hur mycket bilen kommer att kosta under avtalstiden.

Genom att betala för bilen genom löneavdrag får du tillgång till en ny och säker bil, ofta till ett mer förmånligt pris än vid privatköp eller privatleasing.

Enkelt bilinnehav – Föraren slipper betala kontantinsats, har en fast månadskostnad som inkluderar service, reparationer, däck och försäkring.

Lägre bilkostnad – Gynnsamma momseffekter, regler för sociala avgifter vid löneavdrag och möjligheten att nyttja inköpsavtal ger en lägre bilkostnad.

Flexibelt – ALD Personalbil erbjuder en flexibilitet i form av att samtliga tillgängliga bilar på den svenska marknaden kan väljas, till samma villkor. Föraren har även stor möjlighet att utifrån sina behov välja den årliga körsträcka och löptid som passar bäst.

 

 

Fördelar för företaget

ALD Personalbil är en förmån inom ramen för så kallad löneväxling vilket innebär att man som anställd kan välja en förmån mot att man gör ett avdrag på lönen. Löneavdragets storlek beräknas utifrån bilens totala leasinghyra, vilket ger arbetsgivaren en helt kostnadsneutral lösning. Med ALD Personalbil underlättar ni för era medarbetare att välja nya, miljövänliga och trafiksäkra bilar att färdas i, både privat och i tjänst.

Grunden för personalbil via ALD Automotive är operationell leasing, vilket innebär att kostnaderna alltid ligger fast under kontraktsperioden. Detta medför att den anställde redan vid beställningstillfället vet hur mycket bilen kommer att kosta varje månad. ALD Automotive är märkesoberoende och erbjuder samtliga tillgängliga modeller på den svenska marknaden. Vill ni som arbetsgivare begränsa utbudet utifrån ett miljö- eller profileringsperspektiv så går det givetvis bra. Personalbilen kan således vara en del i miljöarbetet där arbetsgivaren hjälper personalen att göra ett klimatsmart bilval. Att inte behöva kompensera förare för resor eller ge lönetillägg för att de behöver hålla sig med egen bil är också fördelar.

Attraktionskraft – Att ge anställda möjlighet att välja en personalbil är ett enkelt sätt att bli en mer eftertraktad arbetsgivare. Med ALD Personalbil får era anställda tillgång till nya, miljövänliga och säkra bilar till en fast månadskostnad.

Kostnadsneutralt – Via löneväxling blir personalbilen helt kostnadsneutral för företaget.

Minimal administration – Alla bilrelaterade kostnader för hela vagnparken samlas månatligen på en faktura. ALD är även den anställdes kontakt i alla bilfrågor.

 

Vill du veta mer om ALD Personalbil är du välkommen att kontakta oss så berättar vi gärna mer.

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.