Nyheter, artiklar och tips

17juni 2020

Håll avståndet - även på vägen

Håll avståndet - även på vägen

En av årets mest trafikintensiva helger är framför oss och när vi nu äntligen får röra oss friare gäller det att vi fortsätter hålla avstånd – även på vägen. Torsdagen innan midsommar är det mest trafik denna helg och det är också då det sker som mest olyckor – flest rör det sig från storstäderna och ut mot Bohuslän, Dalarna, Roslagen och Öland.

Vid långkörningar är det lätt att bli trött vid ratten, desto viktigare att vara noga med rätt förutsättningar. Med några enkla ledord kan många olyckor undvikas; ha tid, håll avstånd och i rätt tillstånd.

Se till att du som kör är utvilad, inte är påverkad av något som har effekt på din körning eller uppmärksamhet. Ta god tid på dig och se till att ha något att äta och dricka i bilen, ta pauser längs vägen och ha mobilen laddad (men låt bli att använda den medan du kör). Håll avstånd till andra bilar, håll fastighetsbegränsningar och undvik riskfyllda omkörningar.

Bilen ser du till att ha redo innan avfärd med rena rutor, spolarvätska påfylld och rätt lufttryck i däcken.

Vill du göra bilresan skönare har vi samlat ihop våra bästa bilåkarlåtar här. Spellistan fylls på allt eftersom, men håller just nu för en körning på 4 timmar och 30 minuter. Hoppas att du får en skön resa och en riktigt fin midsommar med nära och kära!

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.