Nyheter, artiklar och tips

12april 2021

Vårstäda bilen

Vårstäda bilen

Efter en lång och mörk vinter med körning i snöslask, och kanske med leriga skor är bilen inte alltid en vacker syn när vårsolen kommer fram. För miljöns skull ska man alltid ta sig till en biltvättshall när man tvättar bilen, men att städa bilen invändigt kan du göra var som helst. Följ våra steg för att få din bil vårstädad på nolltid - utan att behöva lämna parkeringen.

  • Ta ur mattorna i bilen. De är oftast värst nedsmutsade eftersom de haft vinterkängor på sig i ett halvår. Använd gärna en högtryckstvätt om du har tillgång till detta, men att skölja av med vatten och något att skrubba med går minst lika bra. Låt mattorna hänga på tork när du går vidare till nästa steg.
  • Dags för dammsugning. Passa på att noga dammsuga bort allt grus och all smuts medan mattorna är urtagna. Var försiktig när du dammsuger sätena, annars riskerar du att skada dem. Använd gärna ett borstliknande munstycke på instrumentpanelen, så kommer du åt alla små skarvar och vrår.Har du rest med hund eller katt i bilen räcker det inte alltid med att enbart dammsuga. Prova att använda en duschskrapa eller diskhandskar för att skrapa rent och bli av med djurhåret som är svårt att dammsuga upp.
  • Dammtorka alla ytor med en trasa och ett lämpligt rengöringsmedel. Plastytorna i bilen är ofta smutsigare än du kanske tror, särskilt runt dörren och insteget. (Ett tips är att alltid ha våtservetter redo i bilen, då kan du enkelt rengöra invändigt vid behov eller snabbt torka upp om något har spillts ut.)
  • Bilens fönster kan rengöras med vanlig fönsterputs eller diskmedel. Torka av med ett rent tygstycke, gärna en kasserad t-shirt eller ett gammalt lakan för att undvika att ludd från handdukar eller trasor blir kvar på glasytan.
  • Sist – har du bytt till sommardäck och är säker på att kylan inte kommer tillbaka där du bor, passa på att plocka ur isskrapor, snöborstar och andra snörelaterade redskap ur bilen. Är värmen här för att stanna behöver isskraporna inte ligga och skramla i förardörren ett halvår till.

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.