Nyheter

01okt

Tänk på detta om du ska beställa en laddhybrid

Tänk på detta om du ska beställa en laddhybrid

”Efterfrågan på laddhybrider (bilar som går att köra på både el och bensin/diesel) är mycket högre än tillgången. Biltillverkarna har inte hängt med och tillgången på batterier anses  också spela in" säger Dennis Örnell, leasingkonsult på ALD Automotive. "Sverige ligger i framkant med laddhybridanvändning och i kombination med införandet av Bonus Malus som boostat efterfrågan ytterligare gör att tillgången idag är begränsad."

Vad ska man då tänka på och ha med sig om laddhybrid är det mest intressanta valet för nästa bil? Dennis ger sina fem bästa tips:

  1. Avgör om laddhybrid är rätt för dig. Möjligheten att köra de dagliga kortare turerna på el är fantastisk. Förutom miljöaspekterna och komforten tystnaden medför får du också oftast ett mycket lägre förmånsvärde.
  2. Tänk igenom var, när och hur du har möjlighet att ladda. Det är på de platser där du parkerar bilen en längre tid som du ska ha möjlighet att ladda. Visst är det bra att kunna ladda när du är på resande fot, då är det hotellets laddbox som är intressant – att ladda när du fikar på en mack ger i stort sett inte något tillskott i batteriet.
  3. Leveranstiden för många laddhybrider är inte sällan ett halvår eller längre. Välj en bil bland de märken som har bilar att tillgå och kan leverera i tid enligt dina önskemål. Och om du tänker på din första laddhybrid som en slags inskolning, så kommer du igång med ett nytt sätt att köra bil.
  4. Ta hjälp av en oberoende leverantör av billeasingtjänster så att du inte bara får tillgång till alla bilmärken utan även koll på leveranstider samt stöd och rådgivning. Överväg också att leasa till en fast månadskostnad - på en ny och växande marknad är det faktiskt inte helt enkelt att avgöra vad en bil är värd om tre år. Kanske kan du låta ett leasingföretag ta den risken åt er?
  5. Leveranstid – kort eller lång? Det tål att upprepas, det beror på hur vi gemensamt ser på saken. Om du har bestämt dig för att börja köra laddhybrid kan vi på ALD alltid hitta en bilmodell så att du kan komma igång inom en rimlig tid. Vill du däremot till varje pris ha bilen X i röd metalliclack så får du räkna med att det kan bli lång leveranstid.  
Ring oss!
08-501 122 00