Pressmeddelanden

ALD Automotive är en av Sveriges och världens ledande aktörer inom billeasing och fleet management och vår långa erfarenhet gör oss till experter på området.

Vi bidrar gärna med vår kunskap om du vill veta hur vi ställer oss i en viss fråga eller behöver bakgrundskunskap om ämnen inom vårt område. Vi agerar snabbt för att du ska få den information du behöver.

Kontakta Sara Lindén, Manager Marketing & Communication, på telefon 08-501 122 88 eller sara.linden@aldautomotive.com.

22maj
2023

ALD Automotive förvärvar LeasePlan och tillkännager ändringar i den lokala ledningen

ALD Automotive förvärvar LeasePlan och tillkännager ändringar i den lokala ledningen

ALD Automotive har med framgång genomfört förvärvet av 100% av LeasePlan, en av världens främsta aktörer inom fleet management och mobilitet, från ett konsortium lett av TDR Capital.

Detta förvärv innebär en avgörande förändring som positionerar gruppen som världsledare inom hållbar mobilitet med en sammanlagd fordonspark om 3,3 miljoner[1] fordon globalt. Genom att slå sig samman kommer ALD Automotive och LeasePlan att leda vägen mot nollutsläpp och fortsätta forma den digitala omställningen i industrin. De kombinerade enheterna kommer tillsammans att dra nytta av stordriftsfördelar och ökad kapacitet för att stärka konkurrenskraften med bibehållen tillväxt.

Som en följd av förvärvet kommer ALD Automotive och LeasePlan i Sverige nu att påbörja processen att fusionera till ett företag, vilket är föremål för myndighetsgodkännande.

Frank Alofs, tidigare VD för ALD Automotive i Sverige har av Tim Alberten, Chief Executive Officer för ALD Automotive | LeasePlan, utsetts till Country Managing Director för att leda den strategiska utvecklingen i Sverige. Denna förändring träder i kraft med omedelbar verkan.

Marcio Hociko, VD för LeasePlan i Sverige, kommer att gå vidare med ett uppdrag utanför företaget.

Frank Alofs är en av nyckeltalangerna som valts ut inom ALD Automotive och LeasePlan, som är bäst positionerade för att implementera den utmanande fusionsplanen, samt för att framgångsrikt leverera strategisk tillväxt under de kommande månaderna och åren.

 

Läs pressreleasen

 

[1] Exklusive enheter som är under försäljning

RING OSS!
08-501 122 00