Nyheter, artiklar och tips

16mar

Reflexer är inte bara för vintern

Reflexer är inte bara för vintern

Risken att bli påkörd är hela tre gånger högre i mörker än vad den är i dagsljus, därför är det viktigt att se till att synas ute när mörket faller. Den som bär reflexer syns mycket bättre och på längre avstånd än den som är utan, därför har vi samlat tre viktiga punkter att tänka på gällande reflexer som gångtrafikant.

1. Bär reflexen rätt
En reflex ska gärna vara i rörelse och sitta lågt, då syns de nämligen bra även i halvljus. Placera därför din reflex långt ner, förslagsvis runt ankeln, eller hängandes i ett snöre från jackan. Helst ska reflexerna sitta så de syns både framifrån, bakifrån och från sidan.

2. Byt ut reflexen ofta
En reflex blir snabbt gammal därför ska du aldrig chansa och ge dig ut i mörkret med en gammal reflex. För att vara helt säker på att den reflekterar bra ska den helst bytas ut varje år.

3. Välj rätt reflex
Den faktiska effekten av en reflex beror på tre faktorer: hur mörk omgivningen är, hur starkt ljuset som träffar det reflekterande materialet är och hur kvalitén samt storleken på den reflekterande ytan är. Kolla därför när du köper din reflex att den är märkt med ett högt CIL-värde (ett mått på reflektionsförmåga) och välj gärna en större modell så den reflektiva ytan är så stor som möjligt.

Glöm inte heller att oavsett dessa riktlinjer är en reflex bättre än ingen alls!

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.