Nyheter, artiklar och tips

06apr

Så vårstädar du bilen med sakerna du har hemma

Så vårstädar du bilen med sakerna du har hemma

Duschskrapa
Alla som någon gång rest med en hund eller katt vet hur svårt det kan vara att bli av med alla hårstrån som lätt fastnar på klädseln, men med en duschskrapa blir du lätt av med djurhår och damm i bilen. Genom att ta en sprayflaska och spruta vatten på områden du vill tvätta kan du med en vanlig duschskrapa, med gummikant på, skrapa bort allt hår från dina tygsäten och mattor.

Tandborste
En oanvänd tandborste är lösningen för att skrubba bort smuts där det är svårt att komma åt med trasa eller dammsugare, som tex vid sömmarna i stolarna.

Allrengöring
Har du tygklädsel i din bil kan du få bort fläckar med hjälp av allrengöring, svamp och en handduk. Spä ut rengöringen i en hink med varmt vatten, doppa en tvättsvamp och torka försiktigt på fläcken. Därefter torkar du av ytan med en ofärgad handduk.

Pensel
Det kan vara svårt att komma åt damm inuti bilens luftutblås med en dammsugare, men med en liten pensel kommer du lätt åt mindre utrymmen och ser till att det blir dammfritt.

Tandkräm
Ett tips vi har provat själva och som garanterat fungerar! Applicera en matsked tandkräm (helst whitening tandkräm, då dessa innehåller slipmedel) på en tygbit och skrubba strålkastarglasen ordentligt. Skölj av och upprepa tills du är nöjd med resultatet.

Bomullstyg
För att undvika ludd från handdukar, trasor eller hushållspappet kan du för bästa resultat tvätta dina bilrutor med klassisk fönsterrengöring och sedan polera med en bit lakan eller en gammal kasserad t-shirt – det blir garanterat glänsande snyggt.

Lediga tjänster

Vi letar ständigt efter kompetenta kollegor. Titta in och se om vi har något som passar din profil nedan.

Vilken bil passar just dig?

Läs våra tips och råd inför valet av bil.